fbpx

Servicii profesionale de consultantă în implementarea sistemului HACCP

Adaptat nevoilor tale | Pachet personalizat | Oferta Completa

Implementarea sistemul HACCP este obligatoriu indiferent de profilul business-ului în domeniul HoReCa.

Principiile HACCP și etapele parcurse pentru aplicarea lor iți dau bătăi de cap? 

HorecaRO iți asigură consultanță implementarea corectă, conform Normelor Sanitare în vigoare pentru a evita AMENZILE.

HACCP “Hazard Analysis and Critical Control Points”  este o metodă sistematică de identificare, evaluare şi control a riscurilor asociate produselor alimentare: Sistemul de Analiză a Riscurilor în Punctele Critice de Control. Siguranța alimentară a consumatorilor este principalul obiectiv al autorităților, consumatorilor/clienților, în special de la ultima izbucnire a (COVID-19) în 2020, care a demonstrat importanța aplicării igienei alimentare și măsuri extreme în domeniul sănătății și securității.

Află cum poți implementa simplu, rapid și avantajos sistemul corect pentru businessul tău!

OFERTĂ PERSONALIZATĂ

Soluții complete perfect adaptate pentru afacerea ta.

CONSULTANT DEDICAT

Implementarea corecta te salvează de sancțiuni.

COSTURI REDUSE

Evită greșelile de implementare, economisește timp și bani.

Nu există un model universal valabil al sistemului de siguranța alimentului bazat pe principiile HACCP. Fiecare activitate / companie trebuie să își proiecteze, optimizeze și să opereze sistemul propriu. Suntem profesioniști în elaborarea, implementarea, verificarea și întreținerea programelor HACCP (Analiza Pericolelor și Punctele Critice de Control) pentru a vă asigura că sistemul dumneavoastră de siguranță alimentară îndeplinește cerințele de reglementare pentru o activitate ideala a restaurantului.

Dezvoltarea și implementarea unui ghid de bune practici de igiena bazat pe principiile HACCP sunt o necesitate și o obligație legală.

Restaurant Kitchen

Tot ce trebuie să știi despre HACCP

Ce este HACCP?

HACCP “Hazard Analysis and Critical Control Points” este o metodă sistematică de identificare, evaluare şi control a riscurilor asociate produselor alimentare, în special din producția acestora și activitatea de alimentație publică: Sistemul de Analiză a Riscurilor în Punctele Critice de Control.

Ce inseamnă HACCP?

Grupul de litere HACCP provine de la expresia din limba engleză “Hazard Analysis and Critical Control Points”, care este o metodă sistematică de identificare, evaluare şi control a riscurilor asociate produselor alimentare: Sistemul de Analiză a Riscurilor în Punctele Critice de Control.

Exista un model universal HACCP?

Nu există un model universal valabil al sistemului de siguranța alimentului bazat pe principiile de bună practica HACCP. Fiecare activitate / companie trebuie să își proiecteze, optimizeze și opereze propriul sistem bazat pe bune practici.

Ce vizează HACCP?

identificarea pericolelor de natură fizică, chimică, biologică şi microbiologică pe care le poate prezenta un produs destinat consumului. • identificarea şi analiza pericolelor asociate diferitelor stadii ale procesului de producţie ale produsului alimentar. • definirea mijloacelor necesare pentru ţinerea sub control sau înlaturarea acestor pericole. • asigurarea ca aceste mijloace sunt efectiv puse în practică şi eficiente.

Ce face sistemul HACCP?

HACCP este un sistem care identifică, evaluează şi controlează reacţiile accidentale care sunt semnificative pentru menţinerea siguranţei alimentelor.

Este obligatorie implementarea HACCP?

Implementarea sistemului HACCP este o obligație legală și morală pentru persoanele juridice ce au activitate în alimentație publică.

Care sunt principiile HACCP?

Conform prevederilor din Codex Alimentarius, punerea în aplicare a sistemului HACCP (Analiză a Riscurilor în Punctele Critice de Control) constă în aplicarea a şapte principii fundamentale:

  1. Idenificarea riscurilor asociate cu obţinerea materiilor prime şi a ingredientelor, prelucrarea, manipularea, depozitarea, distribuţia, prepararea culinară şi consumul produselor alimentare. Evaluarea pericolelor asociate orcarei din aceste etape de producţie şi idenificarea mâsurilor necesare pentru controlul lor.

  2. Determinarea punctelor critice (proceduri, etape operationale), care pot fi controlate astfel încât pericolele sa fie eliminate sau reduse la minim.

  3. Stabilirea limitelor critice care trebuie respectate pentru menţinerea CCP sub control.

  4. Stabilirea procedurilor de monitorizare a punctelor critice de control. ( CCP )

  5. Stabilirea acţiunilor corective care vor fi aplicate în situaţia în care în urma monitorizării punctelor critice de control este detectată o abatere de la limitele critice.

  6. Organizarea unui sistem eficient de păstrare a înregistrărilor de verificare a eficientei sistemului HACCP.

  7. Stabilirea documentatiei si procedurilor prin care se va verifica dacă sistemul HACCP funcţionează corect.

Descrie afacerea ta, iar noi vom face o analiză gratuită in urma căreia putem dezvolta sistemul potrivit