fbpx

Servicii Profesionale de Consultantă în Managementul Bucătăriei

Hotel | Restaurant | Cafenea | Pub | Bistro, Sala de evenimente | Food Truck | Fast food

Gestionează eficient bucătăria restaurantului tău!

Bucătăria restaurantului este acea parte inevitabilă a restaurantului care decide succesul afacerii. Gândiți-vă la ea ca la motorul unei mașini. Dacă este păstrată în stare bună, cu analize și întreținere periodice, mașina funcționează fără probleme. De când lumea restaurantelor s-a adaptat la tehnologiile moderne, managementul bucătăriei nu mai este o durere de cap.

Una dintre cele mai mari investiții care vizează deschiderea unui nou restaurant este bucătăria. O bucătărie comercială are nevoie de echipamente de calitate industrială, care să reziste la utilizarea exigentă.

Bucătăria restaurantului nu este bucătăria ta de zi cu zi, de acasă. Într-o bucătărie de restaurant, mâncarea este pregătită la scară largă într-un timp scurt. Personalul de bucătărie este provocat în fiecare zi în care terbuie să pregătească sute de porții de mâncare în timp record. Presiunea este în mod natural mai mare atunci când bucătarii primesc comenzi repetate, fară pauza.

Ținând cont de importanța unei bucătării într-un restaurant, managementul bucătăriei devine o sarcină de neevitat. Managementul bucătăriei este direct legat de rentabilitatea unui restaurant și poate fi structurat după următoarele categorii:

Inventarul și gestionarea stocurilor

Ex. Gruparea în mod logic a diferite ingrediente alimentare, astfel încât să fie ușor de localizat și de utilizat, structurate în liste printabile pentru o gestionare mai ușoară a inventarului și a comenzilor de materie prima.

Gestionarea meniului

Ce vei servi în restaurantul tău? Va fi o bucătărie specifică sau mulți-bucătărie? Decizia meniului restaurantului este o parte din planul de gestionare a bucătăriei, deoarece acolo vă avea loc prepararea culinară.

Crearea meniului

Meniul ar trebui să fie realizat ținând cont de specificul restaurantului, costurile de producție, caloriilor și valorilor nutritive, nr. de angajați si multi alti factori ce difera de la un restaurant la altul.

Un meniu elaborat cu sute de feluri de mâncare necesită un inventar mai mare și o șansă mai mare de deșeuri si risipa alimentară. Prin urmare, este întotdeauna mai bine să ai un meniu mai restrâns, având mâncăruri care împărtășesc ingrediente comune. Acest lucru face ușor gestionarea inventarului. Meniul restaurantului este primul punct de contact al clienților către restaurantul tău. Dacă este proiectat bine cu o cantitate echilibrată de creativitate, meniul poate atrage mai mulți clienți.

Echipament adecvat

Trebuie să vă propuneți să echipați bucătăria cât mai corect, mai puțin haotică și mai eficientă. Cumpărarea echipamentelor de calitate, care sunt fabricate din elemente necorozive precum aluminiu și oțel inoxidabil, se dovedesc a dura mai mult. În afară de aceasta, achiziționarea de echipamente comerciale de bucătărie pentru restaurantul ajută la reducerea costurilor forței de muncă și crește productivitatea generală.

Recrutare, selecție și instruire de personal calificat

Oamenii care vă vor ajuta să vă gestionați bucătăria restaurantului sunt cei care lucrează acolo. Trebuie să investești bine în angajarea și instruirea echipei tale de bucătărie, că parte importantă a managementului bucătăriei. Ei sunt cei care urmează să lucreze zi și noapte, creând cu atenție noi mâncăruri pentru restaurantul tău.

Recrutarea personalului include niște pași intensivi care trebuie urmați pentru a construi o super echipă.

Înainte de a angaja pe cineva în echipa ta, fă o verificare de fond. În domeniul restaurantelor, nu este neobișnuit că angajații să își schimbe locul de muncă înainte de a termina un an într-un anumit restaurant. Deci este un semn de avertizare asupra potențialului angajat. Recomandăm angajarea persoanelor îndemânatice și cu un apetit de învățat, în schimbul celor cu experiență, dar care schimba locul de munca des.
Faceți mai multe runde din interviu, unde le testați nu doar abilitățile de gătit, ci și calitățile de conducere și alte abilități importante într-o bucătărie de restaurant.

Trebuie să le oferiți cele mai bune echipamente tehnologice și stimulente distractive pentru a le recompensa pentru munca grea și, prin aceasta, pentru a reduce rata de reacții negative la oboseala la care sunt predispuși.

Siguranța și igiena alimentelor

O parte foarte importantă a managementului bucătăriei este igienizarea. Nimănui nu îi place să lucreze într-un loc dezordonat și necurat, cu atât mai puțin să gătim. Personalul de bucătărie al restaurantului vă fi mai eficient dacă gătește într-o bucătărie organizată și dacă toate echipamentele sunt spălate sau curățate. Pentru ca siguranța și igiena bucătăriei să fie corespunzătoare, este nevoie de implementarea unor operațiuni și tehnici de monitorizare și control al PC (puncte critice), ce fac parte din implementarea HACCP.

Fluxul tehnologic

Adesea, bucătarii se găsesc în spații mici de bucătărie unde nu există suficient loc pentru mișcare. Se agravează și atunci când echipamentele de bucătărie nu sunt păstrate în ordine. Acest lucru duce nu numai la confuzie între personal, dar duce și la comenzi încurcate, accidente de munca și greșeli de preparare.

Fluxul tehnologic este dezvoltat în urma mai multor factori precum: specificul restaurantului, meniul, complexitatea preparatelor, nr. de angajați, capacitatea salii pentru clienți, spațiul bucătăriei, s.a.
Un flux tehnologic corect te ajuta să prepari rapid mâncarea, fară accidente și să ai control al calității. Bucătarii nu vor obosi, nu se vor accidenta și vor lucre bucuroși.

Statiile de lucru trebuiesc orgnizate luand in vedere factori precum utilajele, meniul si numarul de personal ce va lucra in bucatarie.

Prioritizați-vă cheltuielile

Înainte de a cumpăra orice echipament comercial pe piață, există o serie de factori pe care trebuie să îi luați în considerare. Nu numai că aceste elemente sunt instrumente de sprijin al regimului de gătit, ele trebuie să fie adecvate meniului pe care intenționați să îl oferiți. Achiziționarea echipamentului corect pentru bucătăria profesionala vă va ajuta pe termen lung, cu o bucătărie eficientă care are utilaje de calitate pentru a satisface cererea. Nu uitați, acesta este principala zona a afacerii care vă produce profitul. Dacă bucătăria eșuează, și restaurantul va eșua.

Planificarea bucătăriei restaurantului poate dura ceva timp, dar vă poate ajuta să funcționați fără probleme din prima zi. Echipamentele de catering performante și eficiența spațială într-o bucătărie profesionala sunt doar câteva dintre aspectele importante pe care trebuie să le aveți în vedere, deoarece acestea au cel mai mare impact asupra fluxului.

Când faceți achiziții de echipament de bucătărie, nu uitați că agenții de vânzătri vor încerca să vă vândă mai mult decât aveți nevoie. Deși este tentant să iei în considerare fiecare element pe care îl recomandă aceștia, ai nevoie doar de câteva utilaje de bază pentru a începe activitatea.

În funcție de dimensiunea bucătăriei restaurantului și a conceptului de restaurant, este posibil să nu aveți nevoie de fiecare utilaj recomandat de agentul de vânzări. Sau este posibil să aveți nevoie de alte tipuri de echipamente mai specifice conceptului dvs. de restaurant. Asigurați-vă că luați în considerare fiecare aspect al planului meniului și a aspectului bucătăriei pe măsură ce faceți lista echipamentelor.

Primul pas în a dezvolta afacerea ta este să ne contactezi, iar noi iți vom face o analiză gratuită a afacerii tale.